Over DvdD

Hier moet eigenlijk nog wel een mooie quote komen, vind ik.
Stefan
 
Diertje van de Dag wordt geschreven door Stefan (ik dus). Ik ben afgestudeerd aan Wageningen UR.

Vanaf jongs af aan ben ik erg geïnteresseerd geweest in dieren, hun gedrag en hun verwantschappen. Vroeger bladerde ik regelmatig door natuurboeken, nu vooral door het internet, op zoek naar bijzondere beestjes. Ook staat er hier vaak National Geographic Wild aan, want daar huppelt ook regelmatig wat leuks op vier of meer pootjes voorbij.

Het viel me op hoe weinig mijn kennissen, waaronder flink wat (ex-)biologiestudenten, eigenlijk wisten over dieren. Niet alleen over exotische soorten, maar ook over Nederlandse dieren die we allemaal regelmatig buiten kunnen zien. Als ik nóg meer dierenanekdotes ga vertellen op feestjes word ik waarschijnlijk niet meer uitgenodigd, dus vandaar: dit blog. Lekker geschreven in mijn stijl en met mijn stekelige humor. Als je dat niet leuk vindt, dan spijt me dat. Misschien kan je dan beter je albums met AH dierenplaatjes maar weer uit de kast halen.

Dit blog heeft geen wetenschappelijke pretenties. Voel je vrij om grove fouten en misconcepten aan te kaarten, maar het doel van DvdD is om de lezers (en de schrijver) te vermaken. En wat diertjes onder de aandacht te brengen waar de meeste mensen nooit van gehoord hebben. En dat is ook iets waard toch?